WhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Remslangen JEEP

Remslangen op uw auto verbinden de remklauw met het hydraulische remsysteem en zijn gevuld met remvloeistof. Remslangen worden regelmatig afgekeurd bij de apk keuring en vaak op haarscheuren die bijna niet te zien zijn dit kan gevaarlijk zijn als er lekkage ontstaat. De druk in de remslangen wordt groot als men het rempedaal intrapt, bij lekkage zullen de remblokken niet hard genoeg tegen de remschijven gedrukt worden waardoor de remweg aanzienlijk langer zal zijn.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Remslang monteren

De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 15 jaar enorm geweest. Elke JEEP heeft een eigen VIN-nummer. Deze lopen vanaf de hoofdremcilinder naar de wielen. Dit gebeurd vaak pas na vele kilometers zeker boven de 60.000 kilometer maar is wel een aandachtspunt bij de apk keuring.

Remslang bestellen voor uw auto

Dot 3 komt ook wel voor bij Japanse automobielen en LHM komt voor bij citroen. De prijzen van de remslangen vallen erg mee en worden altijd geleverd met gratis rem reiniger en vet het is verstandig om ook gelijk een bus remvloeistof mee te bestellen, daar deze altijd bijgevuld moet worden. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw auto komen. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw auto onderdelen.

Remslangen en remvloeistoffen

Dot 4 is de meest voorkomende remvloeistof voor de Europese auto's . Invoeren van auto's uit Duitsland komt steeds vaker voor. Men moet er wel op rekenen dat het remsysteem ontlucht moet worden. De remleidingen zijn de dunnen stalen leidingen onder het chassis en deze lopen vanaf de hoofdremcilinder naar de wielen en aan het einde van de remleiding zit een remslang gemonteerd. De remslang zit gemonteerd tussen de remklauw en remleidingen van uw auto en zijn altijd flexibel omdat uw wiel moet kunnen veren ten opzichte van de carrosserie.