100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: TOYOTA
Gekozen auto:TOYOTA IQ 1.33 98PK
Bouwjaar 01.2009 - 12.2015

Wiellagers TOYOTA IQ 1.33

Wiellagers zijn belangrijke slijtage onderdelen in uw auto. Deze zijn gemonteerd in de draaiende wielnaaf waar het wiel aan vast zit wat betekend dat u dus 4 wiellagers en wielnaven op de auto heeft. De slijtage van de wiellagers is vaak pas boven de 50.000 kilometer. Tegenwoordig worden er complete wielnaven verkocht waar de wiellagers en abs-sensoren al voor gemonteerd in zitten waardoor het vervangen van dit auto onderdeel gemakkelijk zelf te doen is.

Wiellagerset voorzijde
Wiellagerset achterzijde

Wiellagers kopen TOYOTA IQ 1.33

Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: BMW ABS sensorenJEEP WiellagersMAZDA Remslangen. Wielnaven zijn duurder dan losse lagers, maar makkelijker te vervangen. Wij leveren onderdelen van de merken Brembo en ABS Welke onderdelen slijten wel in uw auto? Een ander ding om in gedachten te houden is, dat als je de optie van een Wiellager Kit of complete wielnaaf assemblage hebt, dat je niet automatisch moet gaan voor de goedkopere van de 2 opties, omdat veel meer arbeid nodig zou zijn om het wiellager kit te vervangen dan de complete naaf, dus vraag een prijs aan uw monteur voor beide opties en welke het beste zal zijn voor u op de lange termijn ter vervanging van uw wiellagers.

Wiellagers op uw auto

Ze komen uit de fabriek samengeperst als een assemblage: voorwiellager, lager set, middenloop, lager set en buitenring, met afdichtingen aan de voor- en achterzijde. Fabrieks-rebuilt houdt in nieuwe rubberdelen en nieuwe pistons. Wanneer de afdichting op het wiellager kapot of beschadigd is, begint het geluid erg zwak en wordt het na verloop van tijd luider. Elk wiel heeft een wiellager of in de naaf. Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering gemonteerd.

Perslagers voor uw TOYOTA IQ

De twee grootste vijanden van wiellagers zijn hitte en water. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw TOYOTA past. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Dit klinkt erg vergelijkbaar met een slechte wiellager.