100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VOLVO
Gekozen auto:VOLVO S80 II 1.6 DRIVe 114
Bouwjaar 06.2011 - 01.2014

Remschoenen VOLVO S80 II 1.6 DRIVe

Remschoenen werken hetzelfde als remblokken er wordt remvoering tegen een remschijf of remtrommel aangedrukt wat frictie veroorzaakt. De remschoensets worden alleen aan de achterzijde van de auto gebruikt en slijten niet erg snel waardoor deze niet vaak vervangen worden. Wel is het een apk afkeur als de auto op de remmen testbank onvoldoende remt aan de achterzijde, of als er remverschil is.
Remschoensets achterzijde
Wij checken of dit past
Past op uw VOLVO S80 II
Deze past mogelijk niet op uw auto
Deze past mogelijk niet op uw auto
Populaire keuze
Standaard kwaliteitArtikelnr: 0831Q
Voor 23:59 besteld, uiterlijk zaterdag gratis in huis!
achterzijdeachterzijde
Specificaties
Merk: All Brake Systems
Remsysteem: LUCAS/TRW
Remsysteem fabrikant: TRW
Ø Remschoen diameter/ binnendiameter remtrommel: 178 mm
Ø Diameter: 180 mm
Uitvoering: voor voertuigen zonder elektrische handrem
voor artikelnummer: 9071
voertuig optie : voor handrem
Gewicht: 0,05 kg
Breedte: 25 mm
Inbouwplaats: achterzijde
65% Korting
15,98
45,67
incl. BTW
Prijs per stuk
Meer informatie

Remschoenen monteren VOLVO S80 II 1.6 DRIVe

Remverschil in de wielen kan erg gevaarlijk zijn daar de auto dan bij het remmen naar links of rechts kan uitbreken waardoor men in de slip kan raken. De schoenen moeten altijd per as vervangen worden om remverschil te voorkomen. Bumpers zijn geen slijtonderdelen van een auto. Deze handremschoenen worden bediend door een handremkabel i.p.v. wielremcilinders.

Minimale dikte remschoenen

Aluminium is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie. De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring. Op onze site kunt u gemakkelijk via uw kenteken zoeken naar de juiste onderdelen voor uw auto. Hierbij worden te grote remverschillen bij de achterwielen direct op gemerkt en zorgt voor een apk afkeur van de auto. Vaak zijn de remschoenen de oorzaak van het remverschil en dienen dan ook vervangen en opnieuw afgesteld te worden .

Remschoen zelf monteren

Elke VOLVO S80 II heeft een eigen VIN-nummer. Wij controleren altijd bij de VOLVO dealer of de onderdelen passen op uw auto. Remschoen bedienen meestal de achterwiel remmen en hebben ongeveer dezelfde werking als de remblokken aan de voorzijde van de auto. Lucht en interieur filters worden bij een beurt vervangen.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.