WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VW VOLKSWAGEN
Gekozen auto:VW VOLKSWAGEN GOLF VI (5K1) 1.6 102PK
Bouwjaar 10.2008 - 11.2012

ABS sensoren VW VOLKSWAGEN GOLF VI (5K1) 1.6

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

ABS-sensoren in het wiellager

Als de losse abs sensor defect is kan deze makkelijk zonder al te veel kosten vervangen worden het wordt duurder als u de abs computer of regelunit moet vervangen dit zelfde geld voor de wielnaaf waar de abs sensor in zit, deze zijn ook iets prijziger. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw VW VOLKSWAGEN GOLF VI (5K1) 1.6 komen. Onze partners kunnen u helpen bij het installeren van het bestelde onderdeel onder uw auto. De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas.

Vervuilde ABS sensoren op uw VW VOLKSWAGEN GOLF VI (5K1)

Dit veiligheidssysteem is verbonden met een computer en deze heeft gegevens nodig over de wielsnelheid welke gelezen wordt door de abs sensor. Na elke bestelling doen wij een uiterst nauwkeurige nacontrole. Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit.

ABS sensor kopen voor uw VW VOLKSWAGEN

Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. De juiste banden spanning zorgt voor een lagere brandstof verbruik.