WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: SUZUKI
Gekozen auto:SUZUKI LIANA 1.6 4WD 107PK
Bouwjaar 01.2005 - 12.2007

ABS sensoren SUZUKI LIANA 1.6 4WD

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

ABS-sensoren in het wiellager

Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de auto dealer. De ABS gaat dan in werking en zorgt ervoor dat er pompend geremd wordt. De ABS-ring zit vaak gemonteerd op de aandrijfas de remschijf of de wielnaaf. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem.

ABS sensor kopen voor uw SUZUKI LIANA 1.6 4WD

Elke SUZUKI LIANA heeft een eigen VIN-nummer. Hierdoor wordt de auto weer bestuurbaar. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo licht mogelijk zijn. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% achter en 50% voor.

Vervuilde ABS sensoren op uw SUZUKI

De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen. De auto onderdelen van tegenwoordig zijn verder door ontwikkeld. Met een klik op het artikelnummer kunt u de artikelspecificaties zien. Bij Abs sensoren gemonteerd in de wielnaaf moet men de complete naaf vervangen als de sensor defect is.