WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: SEAT
Gekozen auto:SEAT LEON 1.9 TDI 90PK
Bouwjaar 06.2007 - 12.2010

ABS sensoren SEAT LEON 1.9 TDI

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

ABS sensor kopen voor uw SEAT LEON 1.9 TDI

Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 20 jaar enorm geweest. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw SEAT LEON. Bij Abs sensoren gemonteerd in de wielnaaf moet men de complete naaf vervangen als de sensor defect is. Met een klik op het artikelnummer kunt u de artikelspecificaties raadplegen.

ABS-sensoren in het wiellager

Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit. Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen. De meeste voertuigen hebben inmiddels abs op het remsysteem omdat dit een zeer doeltreffend middel is om de auto tot stilstand te krijgen onder extreme omstandigheden.

Vervuilde ABS sensoren op uw SEAT

Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan 20 jaar geleden. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. De juiste banden spanning zorgt voor een lagere brandstof verbruik. Als de losse abs sensor defect is kan deze makkelijk zonder al te veel kosten vervangen worden het wordt duurder als u de abs computer of regelunit moet vervangen dit zelfde geld voor de wielnaaf waar de abs sensor in zit, deze zijn ook iets prijziger. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: LANCIA StabilisatorstangenLEXUS RemklauwenDAF Wiellagers.