WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: SEAT
Gekozen auto:SEAT ALTEA XL 1.6 Multifuel 102PK
Bouwjaar 10.2006 - tot heden

ABS sensoren SEAT ALTEA XL 1.6 Multifuel

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

Vervuilde ABS sensoren op uw SEAT ALTEA XL 1.6 Multifuel

Bumpers zijn geen slijtonderdelen van een auto. Hierdoor wordt de auto weer bestuurbaar. Als u een ABS sensor gaat kopen moet u eerst kijken welke uitvoering van ABS sensoren u op uw auto heeft. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem.

ABS sensor kopen voor uw SEAT ALTEA XL

Elke SEAT heeft een eigen VIN-nummer. Wilt u aankoop corrigeren? Neem dan telefonisch contact met ons op. Bij Abs sensoren gemonteerd in de wielnaaf moet men de complete naaf vervangen als de sensor defect is. Een juist werkend ABS systeem op uw auto is essentieel voor de veiligheid en wordt daarom ook meegenomen in de apk keuring om ongelukken te voorkomen.

ABS-sensoren in het wiellager

Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. De ABS gaat dan in werking en zorgt ervoor dat er pompend geremd wordt. Er zijn meer dan 32.000 artikelen die wij aanbieden. Wij leveren onderdelen van de merken Brakemax, ABS en Brembo De ABS-ring zit vaak gemonteerd op de aandrijfas de remschijf of de wielnaaf.