100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ROVER
Gekozen auto:ROVER 25 Hatchback 1.1 60PK
Bouwjaar 11.1999 - 05.2005

ABS sensoren ROVER 25 Hatchback 1.1

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

Vervuilde ABS sensoren op uw ROVER 25 Hatchback 1.1

Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan 20 jaar geleden. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem.

ABS-sensoren in het wiellager

Bij Abs sensoren gemonteerd in de wielnaaf moet men de complete naaf vervangen als de sensor defect is. Het gewicht van voertuigen is bepalend voor de remweg. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. Het rendement uit de benzine motor is aanzienlijk gestegen de laatste jaren. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo licht mogelijk zijn.

ABS sensor kopen voor uw ROVER 25 Hatchback

Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: MG RemcilindersFIAT RemschijvenTOYOTA Stuurkogels. Aluminium velgen worden steeds vaker gemonteerd.