WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: RENAULT
Gekozen auto:RENAULT MEGANE III Hatchback 1.5 dCi 86PK
Bouwjaar 11-2008 - tot heden

ABS sensoren RENAULT MEGANE III Hatchback 1.5 dCi

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

ABS sensor kopen voor uw RENAULT MEGANE III Hatchback 1.5 dCi

De EGR klep zorgt voor de juiste lucht toevoer in de motor. Indien gewenst kunt u uw aankoop ook ophalen bij ons in Ermelo. De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch. Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw RENAULT MEGANE III Hatchback.

ABS-sensoren in het wiellager

De ABS gaat dan in werking en zorgt ervoor dat er pompend geremd wordt. De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas. Invoeren van auto's uit Belgie komt steeds vaker voor. De elektronische onderdelen in de huidige auto geeft veel storingen. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit.

Vervuilde ABS sensoren op uw RENAULT

Hierbij in de buurt wordt de ABS-sensor, als nemer, gemonteerd om het signaal door te geven, via de computer, naar de ABS-pomp. Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger. De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem.