WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: OPEL
Gekozen auto:OPEL REKORD E Stationwagen 2.2 D 65PK
Bouwjaar 08-1978 - 08-1983

ABS sensoren OPEL REKORD E Stationwagen 2.2 D

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS-sensoren in het wiellager

De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig. Invoeren van auto's uit andere landen dan dan Nederland komt steeds vaker voor. Wanneer de zomer voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas.

Vervuilde ABS sensoren op uw OPEL REKORD E Stationwagen 2.2 D

Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. Energie verbruik is een hot item in de auto industrie.

ABS sensor kopen voor uw OPEL REKORD E Stationwagen

De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% voor en 50% achter. De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw auto-onderdelen. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit.