100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: OPEL
Gekozen auto:OPEL OMEGA A 1.8 88PK
Bouwjaar 09-1987 - 03-1994

ABS sensoren OPEL OMEGA A 1.8

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Vervuilde ABS sensoren op uw OPEL OMEGA A 1.8

De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas. Gietijzer komt steeds minder vaak voor als component. Een juist werkend ABS systeem op uw auto is essentieel voor de veiligheid en wordt daarom ook meegenomen in de apk keuring om ongelukken te voorkomen. Een storing in de auto elektronische onderdelen geeft vaak niet verklaarbare problemen. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan 10 jaar geleden.

ABS sensor kopen voor uw OPEL OMEGA A

De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: LDV RemklauwenDACIA RemblokkenBEDFORD Remslangen. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem.

ABS-sensoren in het wiellager

Koelvloeistof loopt door de koelslangen en wordt rond gepompt door de waterpomp. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw OPEL. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo licht mogelijk zijn. De ABS gaat dan in werking en zorgt ervoor dat er pompend geremd wordt.