WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: MERCEDES-BENZ
Gekozen auto:MERCEDES-BENZ S-KLASSE (W116) 280 S 160PK
Bouwjaar 08-1972 - 07-1980

ABS sensoren MERCEDES-BENZ S-KLASSE (W116) 280 S

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Vervuilde ABS sensoren op uw MERCEDES-BENZ S-KLASSE (W116) 280 S

Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw MERCEDES-BENZ S-KLASSE (W116) past. Voertuigen worden steeds veiliger gemaakt. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: IVECO RemblokkenALFA ROMEO DraagarmenCITROEN Remcilinders. Een motorkap is nu ook al vaak van kunststof of aluminium.

ABS sensor kopen voor uw MERCEDES-BENZ

Invoeren van auto's uit Duitsland komt steeds vaker voor. De ABS-ring zit vaak gemonteerd op de aandrijfas de remschijf of de wielnaaf. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem.

ABS-sensoren in het wiellager

De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit. Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering geleverd. Bij alle producten bevind zich een duidelijke handleiding hoe u het product kunt vervangen bij uw auto. Als de losse abs sensor defect is kan deze makkelijk zonder al te veel kosten vervangen worden het wordt duurder als u de abs computer of regelunit moet vervangen dit zelfde geld voor de wielnaaf waar de abs sensor in zit, deze zijn ook iets prijziger. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken.