100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: MERCEDES-BENZ
Gekozen auto:MERCEDES-BENZ E-KLASSE (W210) E 430 4-matic 279PK
Bouwjaar 05-1999 - 03-2002

ABS sensoren MERCEDES-BENZ E-KLASSE (W210) E 430 4-matic

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor achterzijde

ABS-sensoren in het wiellager

De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Wilt u aankoop aanpassen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Een motorkap is nu ook al vaak van aluminium of kunststof. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. Na uw bestelling controleren wij handmatig uw bestelling en nemen wij telefonisch contact op als dit nodig is.

Vervuilde ABS sensoren op uw MERCEDES-BENZ E-KLASSE (W210) E 430 4-matic

Als de losse abs sensor defect is kan deze makkelijk zonder al te veel kosten vervangen worden het wordt duurder als u de abs computer of regelunit moet vervangen dit zelfde geld voor de wielnaaf waar de abs sensor in zit, deze zijn ook iets prijziger. De meeste voertuigen hebben inmiddels abs op het remsysteem omdat dit een zeer doeltreffend middel is om de auto tot stilstand te krijgen onder extreme omstandigheden. Als u een ABS sensor gaat kopen moet u eerst kijken welke uitvoering van ABS sensoren u op uw auto heeft. Waterpomp zorgt voor de koeling van de motor. De abs sensor is er in verschillende uitvoeringen en geeft of leest een signaal om het abs systeem van uw CAR in of uit te schakelen.

ABS sensor kopen voor uw MERCEDES-BENZ E-KLASSE (W210)

De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. Wij controleren altijd bij de MERCEDES-BENZ dealer of de onderdelen passen op uw auto. Fabrieks-rebuilt houdt in nieuwe pistons, nieuwe glijbussen en nieuwe veren. Indien gewenst kunt u uw order ook ophalen bij ons in Ermelo.