WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: MERCEDES-BENZ
Gekozen auto:MERCEDES-BENZ COUPE (C123) 280 C 156PK
Bouwjaar 03-1977 - 03-1980

ABS sensoren MERCEDES-BENZ COUPE (C123) 280 C

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Vervuilde ABS sensoren op uw MERCEDES-BENZ COUPE (C123) 280 C

Wij controleren altijd bij de MERCEDES-BENZ COUPE (C123) dealer of de onderdelen passen op uw auto. Een abs sensor voor uw auto koopt u voordelig bij RemOnderdelen.nl u zoekt de juiste via uw kenteken op onze website en krijgt ook nog eens minimaal 50% korting. De ABS gaat dan in werking en zorgt ervoor dat er pompend geremd wordt. Wij werken met de volgende toeleveranciers: Bendix, TRW, Rofren, ATE, Textar, Zimmermann, ABS, Lucas en Pagid

ABS sensor kopen voor uw MERCEDES-BENZ

Als u een ABS sensor gaat kopen moet u eerst kijken welke uitvoering van ABS sensoren u op uw auto heeft. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% achter en 50% voor. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. Waterpomp zorgt voor de koeling van de motor.

ABS-sensoren in het wiellager

Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Dit veiligheidssysteem is verbonden met een computer en deze heeft gegevens nodig over de wielsnelheid welke gelezen wordt door de abs sensor. Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger.