100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: HYUNDAI
Gekozen auto:HYUNDAI TERRACAN 2.9 CRDi 150PK
Bouwjaar 11.2001 - 07.2003

ABS sensoren HYUNDAI TERRACAN 2.9 CRDi

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

Vervuilde ABS sensoren op uw HYUNDAI TERRACAN 2.9 CRDi

Een abs sensor voor uw auto koopt u voordelig bij RemOnderdelen.nl u zoekt de juiste via uw kenteken op onze website en krijgt ook nog eens minimaal 50% korting. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. De abs sensor is er in verschillende uitvoeringen en geeft of leest een signaal om het abs systeem van uw CAR in of uit te schakelen. De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig.

ABS sensor kopen voor uw HYUNDAI TERRACAN

De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit. Wij controleren altijd bij de HYUNDAI dealer of de onderdelen passen op uw auto. De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad.

ABS-sensoren in het wiellager

De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Led lampen vervangen halogeen lampen in de auto. Bij Abs sensoren gemonteerd in de wielnaaf moet men de complete naaf vervangen als de sensor defect is. Het is makkelijk en voordelig om het onderdeel online te bestellen. Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn.