100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: HONDA
Gekozen auto:HONDA ACCORD VIII Stationwagen 2.4 i 201PK
Bouwjaar 07.2008 - tot heden

ABS sensoren HONDA ACCORD VIII Stationwagen 2.4 i

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

ABS-sensoren in het wiellager

De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas. Via onze partners is het mogelijk om het auto onderdelen voor een vaste lage prijs te laten monteren op uw auto. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. In ons magazijn heeft RemOnderdelen.nl meer dan 22.000 producten op voorraad liggen.

ABS sensor kopen voor uw HONDA ACCORD VIII Stationwagen 2.4 i

Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. Een motorkap is nu ook al vaak van kunststof of aluminium. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig.

Vervuilde ABS sensoren op uw HONDA ACCORD VIII Stationwagen

De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig. Als het ABS-systeem niet goed werkt kan dit ook komen door vuil op de sensoren waardoor het signaal niet goed gelezen kan worden. Een juist werkend ABS systeem op uw auto is essentieel voor de veiligheid en wordt daarom ook meegenomen in de apk keuring om ongelukken te voorkomen.