WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: FORD
Gekozen auto:FORD TRANSIT Bus 2.4 D 63PK
Bouwjaar 12-1977 - 10-1986

ABS sensoren FORD TRANSIT Bus 2.4 D

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS-sensoren in het wiellager

Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden. Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering geleverd. Elke FORD TRANSIT Bus 2.4 D heeft een eigen VIN-nummer. De EGR klep zorgt voor de juiste lucht toevoer in de motor. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest.

Vervuilde ABS sensoren op uw FORD TRANSIT Bus

Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. De meeste voertuigen hebben inmiddels abs op het remsysteem omdat dit een zeer doeltreffend middel is om de auto tot stilstand te krijgen onder extreme omstandigheden.

ABS sensor kopen voor uw FORD

De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring. Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas. De ABS-ring zit vaak gemonteerd op de aandrijfas de remschijf of de wielnaaf. Het rendement uit de brandstof motor is aanzienlijk gestegen de laatste jaren.

NULL