100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: FORD
Gekozen auto:FORD GRANADA 2.0 101PK
Bouwjaar 08-1979 - 08-1985

ABS sensoren FORD GRANADA 2.0

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS-sensoren in het wiellager

Comfort en levensduur optimaal op elkaar afgestemd waardoor ze een ideale wrijvingscombinatie vormen. Een juist werkend ABS systeem op uw auto is essentieel voor de veiligheid en wordt daarom ook meegenomen in de apk keuring om ongelukken te voorkomen. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. Wij controleren altijd bij de FORD GRANADA 2.0 dealer of de onderdelen passen op uw auto.

ABS sensor kopen voor uw FORD GRANADA

De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. Na elke bestelling doen wij een uiterst nauwkeurige nacontrole.

Vervuilde ABS sensoren op uw FORD

Wanneer de winter voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. Koelvloeistof loopt door de slang en wordt rond gepompt door de waterpomp. Als het ABS-systeem niet goed werkt kan dit ook komen door vuil op de sensoren waardoor het signaal niet goed gelezen kan worden. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 25 jaar enorm geweest.