100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: CITROEN
Gekozen auto:CITROEN AX Electric 38PK
Bouwjaar 11-1996 - 04-1997

ABS sensoren CITROEN AX (ZA-_) Electric

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS-sensor op uw CITROEN AX (ZA-_) Electric uitlezen

De airco van het voertuig zorgt voor een koele temperatuur. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Hierdoor wordt de auto weer bestuurbaar. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw CITROEN AX (ZA-_). Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen.

Een defect ABS-sensor herkennen

Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. Wanneer u bij ons betaald via AfterPay dan krijgt u later pas de factuur. Bij Abs sensoren gemonteerd in de wielnaaf moet men de complete naaf vervangen als de sensor defect is.

ABS-sensoren in het wiellager

De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas. Wij controleren altijd bij de CITROEN dealer of de onderdelen passen op uw auto. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 25 jaar enorm geweest. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: KIASAABDAF. Als de losse abs sensor defect is kan deze makkelijk zonder al te veel kosten vervangen worden het wordt duurder als u de abs computer of regelunit moet vervangen dit zelfde geld voor de wielnaaf waar de abs sensor in zit, deze zijn ook iets prijziger.