WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: BMW
Gekozen auto:BMW X5 (E70) xDrive 48 i 355PK
Bouwjaar 10.2008 - 03.2010

ABS sensoren BMW X5 (E70) xDrive 48 i

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

ABS-sensoren in het wiellager

Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw BMW X5 (E70) xDrive 48 i, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. ABS-sensoren zijn altijd passend voor uw auto. Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken.

ABS sensor kopen voor uw BMW X5 (E70)

De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. Pas dan kunt u de juiste bestellen, het kan dan een losse ABS sensor zijn, een complete wielnaaf met ingebouwde ABS sensor of een wiellager met magnetische ABS ring. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig.

Vervuilde ABS sensoren op uw BMW

Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. Omdat wij groots inkopen kunnen wij de prijzen zo laag houden op onze website. De ABS gaat dan in werking en zorgt ervoor dat er pompend geremd wordt. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit.