WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: BMW
Gekozen auto:BMW 5 (E28) 520 i 129PK
Bouwjaar 08-1985 - 12-1987

ABS sensoren BMW 5 (E28) 520 i

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS-sensoren in het wiellager

ABS-sensoren zijn altijd passend voor uw auto. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo licht mogelijk zijn. Hierdoor wordt de auto weer bestuurbaar.

Vervuilde ABS sensoren op uw BMW 5 (E28) 520 i

Wij controleren altijd bij de BMW 5 (E28) dealer of de onderdelen passen op uw auto. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: IVECO StuurkogelsSAAB WiellagersSMART Handremkabels. Als u een ABS sensor gaat kopen moet u eerst kijken welke uitvoering van ABS sensoren u op uw auto heeft. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken.

ABS sensor kopen voor uw BMW

Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen. De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. Waterpomp zorgt voor de koeling van de motor.