WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: BMW
Gekozen auto:BMW 3 (E36) 316 i 100PK
Bouwjaar 03-1991 - 08-1993

ABS sensoren BMW 3 (E36) 316 i

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

Vervuilde ABS sensoren op uw BMW 3 (E36) 316 i

Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. De ABS gaat dan in werking en zorgt ervoor dat er pompend geremd wordt. Als het ABS-systeem niet goed werkt kan dit ook komen door vuil op de sensoren waardoor het signaal niet goed gelezen kan worden. De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. Comfort en levensduur optimaal op elkaar afgestemd waardoor ze een ideale wrijvingscombinatie vormen.

ABS-sensoren in het wiellager

Na elke bestelling doen wij een uiterst nauwkeurige nacontrole. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. Pas dan kunt u de juiste bestellen, het kan dan een losse ABS sensor zijn, een complete wielnaaf met ingebouwde ABS sensor of een wiellager met magnetische ABS ring. ABS-sensoren zijn altijd passend voor uw auto.

ABS sensor kopen voor uw BMW 3 (E36)

Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw BMW komen. Een auto is nog steeds het duurste vervoermiddel. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: LDV ABS sensorenNISSAN WielnavenHYUNDAI Remcilinders. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest.