100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: BMW
Gekozen auto:BMW 3 (E30) 318 i 102PK
Bouwjaar 12-1984 - 08-1988

ABS sensoren BMW 3 (E30) 318 i

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

ABS sensor kopen voor uw BMW 3 (E30) 318 i

Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze nieuwe coating is niet belastend voor het milieu. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit. Een motorkap is nu ook al vaak van aluminium of kunststof.

ABS-sensoren in het wiellager

Een juist werkend ABS systeem op uw auto is essentieel voor de veiligheid en wordt daarom ook meegenomen in de apk keuring om ongelukken te voorkomen. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. De ABS gaat dan in werking en zorgt ervoor dat er pompend geremd wordt. Alleen olie lekkage is uit den boze gezien het milieu.

Vervuilde ABS sensoren op uw BMW 3 (E30)

Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw BMW past. Het rendement uit de benzine motor is aanzienlijk gestegen de laatste jaren. Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en zijn gemaakt in de EU. Waterpomp zorgt voor de koeling van de motor. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: HONDA RemschoenenPORSCHE HandremkabelsHYUNDAI Draagarmen.