100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: BMW
Gekozen auto:BMW 3 Cabriolet (E30) 325 i 171PK
Bouwjaar 12-1985 - 12-1987

ABS sensoren BMW 3 Cabriolet (E30) 325 i

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

ABS-sensoren in het wiellager

Als het ABS-systeem niet goed werkt kan dit ook komen door vuil op de sensoren waardoor het signaal niet goed gelezen kan worden. De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw BMW 3 Cabriolet (E30) 325 i, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen.

ABS sensor kopen voor uw BMW 3 Cabriolet (E30)

Voertuigen worden steeds gestroomlijnder gemaakt. Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 25 jaar enorm geweest. Pas dan kunt u de juiste bestellen, het kan dan een losse ABS sensor zijn, een complete wielnaaf met ingebouwde ABS sensor of een wiellager met magnetische ABS ring.

Vervuilde ABS sensoren op uw BMW

De ABS-ring zit vaak gemonteerd op de aandrijfas de remschijf of de wielnaaf. Een automaat bak geeft bij meer dan 200000 kilometer vaak problemen. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. Invoeren van auto's uit Belgie komt steeds vaker voor. De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor.