100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI TT Roadster 1.8 TFSI 160PK
Bouwjaar 06.2008 - 06.2014

ABS sensoren AUDI TT Roadster 1.8 TFSI

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

ABS-sensoren in het wiellager

Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw AUDI TT Roadster 1.8 TFSI komen. Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger. Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden. Een juist werkend ABS systeem op uw auto is essentieel voor de veiligheid en wordt daarom ook meegenomen in de apk keuring om ongelukken te voorkomen.

ABS sensor kopen voor uw AUDI TT Roadster

De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. Onze garages kunnen u helpen bij het installeren van het bestelde onderdeel onder uw auto. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem.

Vervuilde ABS sensoren op uw AUDI

Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen. ABS-sensoren zijn altijd passend voor uw auto. Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze nieuwe coating is niet belastend voor het milieu. De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad.