100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A3 2.0 TDI 136PK
Bouwjaar 05.2003 - 08.2012

ABS sensoren AUDI A3 2.0 TDI

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

ABS sensor kopen voor uw AUDI A3 2.0 TDI

Wanneer de zomer voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw AUDI A3 past.

Vervuilde ABS sensoren op uw AUDI

De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit. Als de losse abs sensor defect is kan deze makkelijk zonder al te veel kosten vervangen worden het wordt duurder als u de abs computer of regelunit moet vervangen dit zelfde geld voor de wielnaaf waar de abs sensor in zit, deze zijn ook iets prijziger. De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch. Consumenten kunnen flink besparen op hun onderhoudskosten van hun auto. De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas.

ABS-sensoren in het wiellager

Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo licht mogelijk zijn. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% voor en 50% achter. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: ISUZU RemblokkenJAGUAR ABS sensorenHYUNDAI Fuseekogels.