100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A3 1.9 TDI 90PK
Bouwjaar 09.1996 - 07.2001

ABS sensoren AUDI A3 1.9 TDI

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

Vervuilde ABS sensoren op uw AUDI A3 1.9 TDI

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 18:00. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw AUDI A3 komen. Je kunt bij ons betalen via {LIST} Een motorkap is nu ook al vaak van aluminium of kunststof. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig.

ABS sensor kopen voor uw AUDI

De abs sensor is er in verschillende uitvoeringen en geeft of leest een signaal om het abs systeem van uw CAR in of uit te schakelen. Waterpomp zorgt voor de koeling van de motor. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Als het ABS-systeem niet goed werkt kan dit ook komen door vuil op de sensoren waardoor het signaal niet goed gelezen kan worden. Hierbij in de buurt wordt de ABS-sensor, als nemer, gemonteerd om het signaal door te geven, via de computer, naar de ABS-pomp.

ABS-sensoren in het wiellager

Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger. Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Voertuigen worden steeds zuiniger gemaakt.