100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI A2 1.4 TDI 90PK
Bouwjaar 11.2003 - 08.2005

ABS sensoren AUDI A2 1.4 TDI

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

ABS-sensoren in het wiellager

Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw auto onderdelen. Een juist werkend ABS systeem op uw auto is essentieel voor de veiligheid en wordt daarom ook meegenomen in de apk keuring om ongelukken te voorkomen.

Vervuilde ABS sensoren op uw AUDI A2 1.4 TDI

Dit veiligheidssysteem is verbonden met een computer en deze heeft gegevens nodig over de wielsnelheid welke gelezen wordt door de abs sensor. De abs sensor is er in verschillende uitvoeringen en geeft of leest een signaal om het abs systeem van uw CAR in of uit te schakelen. Wij werken met de volgende toeleveranciers: Rofren, Jurid, Bosch, TRW, Textar, Lucas, Bendix, Pagid, Zimmermann, ABS en ATE Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: CITROEN RemschijvenDAF RemblokkenDAIHATSU Remslangen.

ABS sensor kopen voor uw AUDI A2

Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger. Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen. Voertuigen worden steeds gestroomlijnder gemaakt. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw AUDI komen. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit.