100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: AUDI
Gekozen auto:AUDI 80 2.3 E 133PK
Bouwjaar 09-1991 - 12-1994

ABS sensoren AUDI 80 2.3 E

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor kopen voor uw AUDI 80 2.3 E

Indien gewenst kunt u uw aankoop ook ophalen bij ons in Ermelo. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Wij controleren altijd bij de AUDI 80 dealer of de onderdelen passen op uw auto. Het rendement uit de benzine motor is aanzienlijk gestegen de laatste jaren.

ABS-sensoren in het wiellager

Als u een ABS sensor gaat kopen moet u eerst kijken welke uitvoering van ABS sensoren u op uw auto heeft. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. De ABS gaat dan in werking en zorgt ervoor dat er pompend geremd wordt. De airco van het voertuig zorgt voor een constante temperatuur. De meeste voertuigen hebben inmiddels abs op het remsysteem omdat dit een zeer doeltreffend middel is om de auto tot stilstand te krijgen onder extreme omstandigheden.

Vervuilde ABS sensoren op uw AUDI

De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. Hierbij in de buurt wordt de ABS-sensor, als nemer, gemonteerd om het signaal door te geven, via de computer, naar de ABS-pomp.