100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO SPIDER 2.0 T.SPARK 16V 155PK
Bouwjaar 05.1998 - 08.2000

ABS sensoren ALFA ROMEO SPIDER 2.0 T.SPARK 16V

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

ABS-sensoren in het wiellager

De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Wij werken met de volgende toeleveranciers: Bosch, ATE, ABS en Bendix De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas. Via uw kenteken voorzien wij u van het het passende onderdeel. De meeste voertuigen hebben inmiddels abs op het remsysteem omdat dit een zeer doeltreffend middel is om de auto tot stilstand te krijgen onder extreme omstandigheden.

ABS sensor kopen voor uw ALFA ROMEO SPIDER 2.0 T.SPARK 16V

De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas. Fabrieks-rebuilt houdt in nieuwe pistons, nieuwe rubberdelen, nieuwe veren en nieuwe glijbussen. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt.

Vervuilde ABS sensoren op uw ALFA ROMEO SPIDER

Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. Comfort en levensduur optimaal op elkaar afgestemd waardoor ze een ideale wrijvingscombinatie vormen. Pas dan kunt u de juiste bestellen, het kan dan een losse ABS sensor zijn, een complete wielnaaf met ingebouwde ABS sensor of een wiellager met magnetische ABS ring. Elke ALFA ROMEO heeft een eigen VIN-nummer. Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden.