100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO GTV 3.2 V6 24V 240PK
Bouwjaar 04.2003 - 10.2005

ABS sensoren ALFA ROMEO GTV (916_) 3.2 V6 24V

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor voorzijde

ABS-sensoren in het wiellager

De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Bij Abs sensoren gemonteerd in de wielnaaf moet men de complete naaf vervangen als de sensor defect is. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: DACIAALFA ROMEOLDVNISSAN. Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger.

ABS-sensor op uw ALFA ROMEO GTV (916_) 3.2 V6 24V uitlezen

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 18:00. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw onderdelen. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw ALFA ROMEO GTV (916_). Hierdoor wordt de auto weer bestuurbaar.

Een defect ABS-sensor herkennen

De abs sensor is er in verschillende uitvoeringen en geeft of leest een signaal om het abs systeem van uw CAR in of uit te schakelen. Een motorkap is nu ook al vaak van aluminium of kunststof. Wij controleren altijd bij de ALFA ROMEO dealer of de onderdelen passen op uw auto. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken.