100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO GTV 2.0 131PK
Bouwjaar 07-1978 - 01-1986

ABS sensoren ALFA ROMEO GTV (116_) 2.0

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Een defect ABS-sensor herkennen

Bij ons geldt altijd: niet goed, direct geld terug! Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo laag mogelijk zijn. Als de losse abs sensor defect is kan deze makkelijk zonder al te veel kosten vervangen worden het wordt duurder als u de abs computer of regelunit moet vervangen dit zelfde geld voor de wielnaaf waar de abs sensor in zit, deze zijn ook iets prijziger. Wij controleren altijd bij de ALFA ROMEO GTV (116_) 2.0 dealer of de onderdelen passen op uw auto.

ABS-sensor op uw ALFA ROMEO GTV (116_) uitlezen

Hierbij in de buurt wordt de ABS-sensor, als nemer, gemonteerd om het signaal door te geven, via de computer, naar de ABS-pomp. Elke ALFA ROMEO heeft een eigen VIN-nummer. U kunt bij ons langs komen voor onze expertise. De meeste voertuigen hebben inmiddels abs op het remsysteem omdat dit een zeer doeltreffend middel is om de auto tot stilstand te krijgen onder extreme omstandigheden. Alleen olie lekkage is uit den boze gezien het milieu.

ABS-sensoren in het wiellager

De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. Hierdoor wordt de auto weer bestuurbaar. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig.