100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO GT 2.0 JTS 162PK
Bouwjaar 12.2006 - 09.2010

ABS sensoren ALFA ROMEO GT (937_) 2.0 JTS

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

ABS-sensor op uw ALFA ROMEO GT (937_) 2.0 JTS uitlezen

Als u een ABS sensor gaat kopen moet u eerst kijken welke uitvoering van ABS sensoren u op uw auto heeft. Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas. Hierbij in de buurt wordt de ABS-sensor, als nemer, gemonteerd om het signaal door te geven, via de computer, naar de ABS-pomp. Onze webshop is beveiligd met een SSL-certificaat waardoor u veilig uw bestelling kunt maken op onze webshop. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem.

Een defect ABS-sensor herkennen

Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw ALFA ROMEO GT (937_), neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Wij controleren altijd bij de ALFA ROMEO dealer of de onderdelen passen op uw auto.

ABS-sensoren in het wiellager

Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen. Bij alle producten bevind zich een handige handleiding hoe u het product kunt vervangen bij uw auto. Het gewicht van voertuigen is bepalend voor de remweg. Op onze website maakt u simpel deze keuze middels het ingeven van uw kenteken.