100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO GT 1600 109PK
Bouwjaar 01-1966 - 12-1968

ABS sensoren ALFA ROMEO GT 1600

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor kopen voor uw ALFA ROMEO GT 1600

De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas. De ABS-ring zit vaak gemonteerd op de aandrijfas de remschijf of de wielnaaf. De abs sensor is er in verschillende uitvoeringen en geeft of leest een signaal om het abs systeem van uw CAR in of uit te schakelen. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit.

ABS-sensoren in het wiellager

Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 15 jaar enorm geweest. De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. De ABS gaat dan in werking en zorgt ervoor dat er pompend geremd wordt.

Vervuilde ABS sensoren op uw ALFA ROMEO GT

Dit veiligheidssysteem is verbonden met een computer en deze heeft gegevens nodig over de wielsnelheid welke gelezen wordt door de abs sensor. Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw onderdelen. De meeste voertuigen hebben inmiddels abs op het remsysteem omdat dit een zeer doeltreffend middel is om de auto tot stilstand te krijgen onder extreme omstandigheden.