WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO ALFETTA 1.6 107PK
Bouwjaar 01-1975 - 12-1984

ABS sensoren ALFA ROMEO ALFETTA 1.6

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Vervuilde ABS sensoren op uw ALFA ROMEO ALFETTA 1.6

Led lampen vervangen halogeen lampen in de auto. De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring. Een juist werkend ABS systeem op uw auto is essentieel voor de veiligheid en wordt daarom ook meegenomen in de apk keuring om ongelukken te voorkomen. De airco van het voertuig zorgt voor een koele temperatuur.

ABS-sensoren in het wiellager

Als het ABS-systeem niet goed werkt kan dit ook komen door vuil op de sensoren waardoor het signaal niet goed gelezen kan worden. Via onze partners is het mogelijk om het onderdelen voor een vaste lage prijs te laten monteren op uw auto. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken.

ABS sensor kopen voor uw ALFA ROMEO ALFETTA

Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze moderne coating is niet belastend voor het milieu. De ABS gaat dan in werking en zorgt ervoor dat er pompend geremd wordt. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw ALFA ROMEO, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Met een klik op het artikelnummer kunt u de artikelspecificaties zien.