100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO 164 3.0 i.e. QV 200PK
Bouwjaar 09-1990 - 09-1992

ABS sensoren ALFA ROMEO 164 3.0 i.e. QV

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor kopen voor uw ALFA ROMEO 164 3.0 i.e. QV

Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. Elke ALFA ROMEO 164 heeft een eigen VIN-nummer. Als de losse abs sensor defect is kan deze makkelijk zonder al te veel kosten vervangen worden het wordt duurder als u de abs computer of regelunit moet vervangen dit zelfde geld voor de wielnaaf waar de abs sensor in zit, deze zijn ook iets prijziger. De ABS gaat dan in werking en zorgt ervoor dat er pompend geremd wordt.

ABS-sensoren in het wiellager

De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Wanneer u bij ons betaald via AfterPay dan krijgt u later pas de factuur. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem.

Vervuilde ABS sensoren op uw ALFA ROMEO

Via onze partners is het mogelijk om het onderdelen voor een vaste lage prijs te laten monteren op uw auto. ABS-sensoren zijn altijd passend voor uw auto. Hierdoor wordt de auto weer bestuurbaar. De juiste banden spanning zorgt voor een lagere brandstof verbruik.