100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO 164 3.0 231PK
Bouwjaar 03.1995 - 08.1997

ABS sensoren ALFA ROMEO 164 (164_) 3.0

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Helaas, dit product hebben wij niet voor uw auto.

We hebben op dit moment helaas dit product niet zichtbaar op onze webshop. U kunt ons bellen op 0341 267 637, dan helpen wij u met het zoeken naar het product dat op uw auto past.

ABS-sensor op uw ALFA ROMEO 164 (164_) 3.0 uitlezen

De meeste voertuigen hebben inmiddels abs op het remsysteem omdat dit een zeer doeltreffend middel is om de auto tot stilstand te krijgen onder extreme omstandigheden. Koelvloeistof loopt door de koelslangen en wordt rond gepompt door de waterpomp. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze nieuwe coating is niet belastend voor het milieu. Wanneer u voor 10:00 besteld kunt u het nog dezelfde werkdag ophalen bij ons op locatie.

ABS-sensoren in het wiellager

Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw ALFA ROMEO 164 (164_) past. Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger. De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. Waterpomp zorgt voor de koeling van de motor.

Een defect ABS-sensor herkennen

Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Wij controleren altijd bij de ALFA ROMEO dealer of de onderdelen passen op uw auto. Een juist werkend ABS systeem op uw auto is essentieel voor de veiligheid en wordt daarom ook meegenomen in de apk keuring om ongelukken te voorkomen. De juiste kwaliteit onderdelen garandeert uw veiligheid.