100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Vragen? Bel 0341 267 637
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:ALFA ROMEO 159 2.0 JTDM 163PK
Bouwjaar 05.2009 - 11.2011

ABS sensoren ALFA ROMEO 159 2.0 JTDM

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensor voorzijde
ABS sensor achterzijde

ABS-sensoren in het wiellager

Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw ALFA ROMEO 159 2.0 JTDM past. De ABS gaat dan in werking en zorgt ervoor dat er pompend geremd wordt.

ABS sensor kopen voor uw ALFA ROMEO 159

Voor half 5 besteld is de volgende dag geleverd Bij Abs sensoren gemonteerd in de wielnaaf moet men de complete naaf vervangen als de sensor defect is. Als het ABS-systeem niet goed werkt kan dit ook komen door vuil op de sensoren waardoor het signaal niet goed gelezen kan worden. Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. Op onze website maakt u simpel deze keuze middels het ingeven van uw kenteken.

Vervuilde ABS sensoren op uw ALFA ROMEO

Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger. De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch. De ABS-ring zit vaak gemonteerd op de aandrijfas de remschijf of de wielnaaf. De onderdelen van tegenwoordig zijn verder door ontwikkeld.