WhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!
brand: ALFA ROMEO
Gekozen auto:
ALFA ROMEO 159 1.9 JTDM 16V 136PK
Bouwjaar 09-2005 - heden

ABS sensoren ALFA ROMEO 159 1.9 JTDM 16V

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

voorzijde
achterzijde

ABS-sensoren in het wiellager

De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas. De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. Als het ABS-systeem niet goed werkt kan dit ook komen door vuil op de sensoren waardoor het signaal niet goed gelezen kan worden. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken.

Vervuilde ABS sensoren op uw ALFA ROMEO 159 1.9 JTDM 16V

De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch. Wij werken met de volgende toeleveranciers: Bosch en Textar Fabrieks-rebuilt houdt in nieuw handremmechanisme en nieuwe glijbussen. Indien gewenst kunt u uw aankoop ook ophalen bij ons in Ermelo.

ABS sensor kopen voor uw ALFA ROMEO 159

Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. Wij leveren onderdelen van de merken ABS en Brembo De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Koelvloeistof loopt door de koelslangen en wordt rond gepompt door de waterpomp.