WhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

ABS sensoren

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Vervuilde ABS sensoren op uw auto

Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. De ABS-ring zit vaak gemonteerd op de aandrijfas de remschijf of de wielnaaf. De airco van het voertuig zorgt voor een koele temperatuur. Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering geleverd.

ABS sensor kopen voor uw auto

Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw auto komen. Comfort en levensduur optimaal op elkaar afgestemd waardoor ze een ideale wrijvingscombinatie vormen. Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen.

ABS-sensoren in het wiellager

Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. Waterpomp zorgt voor de koeling van de motor. Onze aangesloten garages kunnen u helpen bij het installeren van het bestelde onderdeel onder uw auto. Bumpers zijn geen slijtonderdelen van een auto.